Dit ben ik

Vanuit mijn hart met liefde voor kind en ouders

 

Hello, ik ben Esther den Hollander Passchier (1978), integratief kindercounselor en integratief kindertherapeut in opleiding. In 2018 heb ik praktijk Buro Dapper & Co opgericht. Daar verwelkom ik kinderen, jongeren en hun ouders. Ik stimuleer het realiseren van eigen geluk, daar waar nodig. Ik zie dat integratieve kindertherapie een prachtige manier is om kinderen, jongeren en hun ouders te laten ervaren hoe ieder op zijn eigen manier grip hervat op zijn leven.

Vanuit mijn opleiding aan de Academie voor Psychotherapie leerde ik al snel van Charlotte Visch dat kinderen een eigen taal hebben, een eigen wijze van uitdrukken, die vaak anders is dan wat volwassenen denken te zien en te horen. Kinderen hebben een goede reden om te doen zoals zij doen. Zij beschikken over eigen wijsheid en dat stelt hen in de mogelijkheid hun eigen unieke weg te volgen. Op zijn tijd hebben zij daar hulp bij nodig.

Ik stel ouders in de mogelijkheid om die taal te leren, zodat ouders begrijpen hoe je de gedragingen van je kind kunt herkennen als signalen en wensen van binnenuit.

Mijn nieuwsgierigheid wordt geprikkeld als ik met kinderen, jongeren en hun ouders werk. Door het kind te stimuleren om zijn/haar ‘beste mezelf’ te leren kennen, kan het kind dicht bij zichzelf blijven. En ouders begeleid ik tot liefdevolle ouders en werken in gedeeld ouderschap. Ik beleef hierin veel plezier. Door het kind te zien als inspiratiebron, is het mogelijk dat zij zichzelf weer laten stralen en sprankelen. Zij geven mij toegang tot de schatten die in hen verborgen liggen. Het maakt mij blij, dit geeft voldoening en kracht. Het is hetgeen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik laat mij iedere dag inspireren en geniet ondertussen van de ontdekkingsreis van elk kind, jongere en ouders. 

Meer over Esther

Ik heb met Buro Dapper & Co een praktijk voor kinderen, jongeren en hun ouders. Ik bied Integratieve Kindercoaching, counseling en specialiserend in therapie.

Opvoedcoach – Mediator – Ontspanningscoach – Ouderbegeleiding – Trainer in HarTgrondig opvoeden – Ik leer leren – Coole Kikker – Gelukskoffer – Faalangstreductie

Achtergrond

17 jaar heb ik met veel plezier in het basisonderwijs en in het voortgezet speciaal onderwijs gewerkt. Het stimuleren van leerlingen in hun zelfkennis, zelfrespect, zelfvertrouwen, zelfliefde, zelfbeschikkingsgevoel, zelfvertrouwen, zelfverwerkelijking hebben mij laten inzien dat dit ertoe bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van het kind. Daardoor groeien zij uit tot een uniek persoon, die zelf keuzes kan maken en grip heeft op zijn eigen leven.

Testimonials

Haar empathie, haar rustige uitstraling en altijd klaar staan voor de leerlingen maakt haar zo’n warm en liefdevol mens. Esther heeft het vermogen verder te kijken, en te voelen waar iemand staat en wat hij of zij bedoelt. Dit met een heldere open blik en visie, en altijd vanuit haar hart.  Menskwaliteiten: empathisch. Sociaal, trouw, hulpvaardig, energiek, ruimdenkend. F.R.

Esther zie ik als: positief, enthousiast, empathisch, laagdrempelig, open, toegankelijk, oplossingsgericht, korte lijntjes, biedt een veilige en vertrouwde omgeving, transparante communicatie. I.S.

Waarom kies ik er voor om mijn kind naar Esther te laten gaan? Het is bovenal haar persoonlijke benadering, haar oprechte interesse en het doorgronden wie je bent. Dit maakt Esther een geweldige therapeut. Door haar open houding voel je je automatisch op je gemak. Ze is zorgvuldig, toegankelijk, integer en enthousiast. Samen zoekt ze naar de juiste wegen om te bewandelen op geleiding van het kind. In zijn of haar tempo en op de manier die bij hem of haar past. Want iedereen is tenslotte uniek! W.v.h.H.

Lidmaatschap en licenties

Esther den Hollander-Passchier is aangesteld bij beroepsvereniging NFG (code 9647) en RBCZ (230050R).

Kamer van Koophandel: 70945357
AGB code onderneming 90091653
AGB code zorgverlener 90114812

Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn, dan hoor ik dat natuurlijk graag zelf. Ik hoop dat wij dat in een gesprek samen kunnen oplossen. Komen wij er samen niet uit, dan kun jij een beroep doen op een klachtenfunctionaris die je kan bijstaan. Dit valt onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Jij kunt hiervoor contact opnemen met mijn beroepsvereniging NFG.
 Tevens vereist NFG opleiding, bijscholing, supervisie en intervisie om de kwaliteit te waarborgen.

     RGBZ