Ken je kwaliteiten

Kwaliteiten worden vaak onderschat. Het is voor vrijwel alle jongeren moeilijker om de eigen kwaliteiten onder woorden te brengen, dan kennis en vaardigheden. En dat is best jammer.

Als je je kwaliteiten weet te benoemen is dat namelijk niet alleen handig bij solliciteren. Het is vooral ook goed voor jezelf om je eigen kwaliteiten in beeld te hebben. Door zelfkennis ga je  verder groeien/ontwikkelen en dat is vaak goed voor je zelfvertrouwen en je toekomst mogelijkheden. Dus vergroot die zelfkennis en onderzoek jezelf!

Maar hoe doe je dat? Waar begin je? Er zijn allerlei mogelijkheden om meer te weten te komen over jezelf. Allereerst goed om te weten wat verstaan wij onder kwaliteiten. Kwaliteiten zijn eigenschappen die grotendeels los staan van wat we onszelf in ons leven hebben aangeleerd. Het zijn de onderdelen van de mentale en lichamelijke gereedschapskist waarmee we worden geboren. Je kunt jouw kwaliteiten met oefening en training uitbreiden en perfectioneren, maar ze zijn in de basis afhankelijk van natuurlijke aanleg.

Doel van ‘Ken je kwaliteiten’ is jou bewust(er) maken van je eigen kwaliteiten en op die manier bijdragen aan een positief zelfbeeld. Door inzicht in je eigen kernkwaliteiten heb je een aantal van je talenten direct in beeld. Dat is mooi want een positief beeld van jezelf doet groeien. Nog meer inzicht en groei krijgt je door verder te kijken dan de kernkwaliteiten en te onderzoeken wat voor andere eigenschappen en mechanismen  zich voordoen rondom jouw kernkwaliteiten.

En dat is waar Buro Dapper & Co jou bij kan helpen. Samen kijken we naar jouw sterke kanten en minder sterke kanten. Jij gaat in op de krachten, kenmerken en vaardigheden waar jij tevreden over bent, maar ook op minder sterke eigenschappen. Dit doen wij op een speelse en visuele manier. Hierdoor krijg jij zicht op jouw kwaliteiten en op jouw mogelijkheden. Het zelfvertrouwen wordt daarbij vergroot en je ervaart meer grip en regie op je eigen leven. Zo kun jij zelfstandig de stappen zetten naar jouw toekomst!