HarTgrondig Opvoeden

De sleuteltraining HarTgrondig Opvoeden voor opvoeders is een hulpmiddel en verdieping op het boek De sleutel tot je kind (2012) van Charlotte Visch. De visie achter deze training gaat uit van het principe dat het kind de basis van ons handelen dient te zijn.

De opvoeders leren anders naar hun kind te kijken en te luisteren. Alle ‘negatieve’ gedragingen van kinderen worden begrepen in de context waarin het kind leeft, denkt en voelt.

Opvoeders leren (opnieuw) met een open en nieuwsgierige blik te kijken naar hun kind en te communiceren met hun kind.
Vanuit de warmte en liefde die opvoeders daardoor (opnieuw) voelen ontstaat een nieuwe wederzijdse liefdevolle relatie met hun kind.

De training is, net als het opvoedboek De sleutel tot je kind, bedoeld voor de gevorderde ouder. Dat is de ouder die bereid is naar zichzelf te kijken en zelf te veranderen ten einde het kind te helpen.

Inhoud van de training

Het traject ‘De sleuteltraining’ omvat 6 basislessen. Deze lessen zijn rechtstreeks gekoppeld aan het opvoedboek De sleutel tot je kind, waarin vijf ‘negatieve gedragingen (ongehoorzaamheid, zeuren, ruzie, liegen, geweld) van kinderen wordt besproken en het thema ‘jij in je rol als opvoeder’.

Ik ben opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam door Charlotte Visch. Een opvoeder die deelneemt aan een Sleuteltraining weet daardoor zeker dat dat hij of zij te maken heeft met een trainer die de juiste bekwaamheid heeft.