Ik leer leren

Met de training ‘Ik leer leren’ opgezet door Centrum Tea Adema, ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Oftewel kinderen leren hoe te leren.

Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je gevoel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

De training is geschikt voor kinderen van groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en jongeren in het voortgezet onderwijs die op één of andere manier vastlopen.

De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in groepjes van 4 tot maximaal 8 kinderen en bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen.

Programma ‘Ik leer leren’ training

 1. Je ontdekt je eigen manier van leren

 2. Je leert omgaan met faalangst en motivatie

 3. Je leert plannen en organiseren

 4. Je leert omgaan met concentratie

 5. Je leert op een slimme manier je hersenen gebruiken

Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker.

De training kan individueel of in een groepje van 4 tot maximaal 8 kinderen worden gegeven. Dit bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur. De prijs is 214,- euro (inclusief werkboek t.w.v. 32,50).

Waarom kies je voor een training “Ik leer leren ”?

 • om op een andere manier kennis te laten maken met leren.
 • om inzicht te krijgen in een eigen manier van leren.
 • om krachtiger om te gaan met smoesjes, bezwaren en belemmeringen.
 • om te ervaren dat leren leuk kan zijn.
 • om verantwoordelijkheid te nemen voor een eigen leerproces en eigen leertaken.
 • om handige tips te ontvangen die ingezet kunnen worden.
 • om van elkaar te leren.
 • en wie weet meer rust en plezier in huis.