Vanuit mijn hart, met liefde voor kind en ouders

Hello, ik ben Esther den Hollander Passchier, integratief kindercounselor en integratief kindertherapeut in opleiding. Ik heb een eigen praktijk: Buro Dapper & Co. Daar verwelkom ik kinderen, ouders en jongeren. Ik stimuleer het realiseren van eigen geluk, daar waar nodig. Voor mij is integratieve kindertherapie een prachtige manier om te ervaren hoe kinderen op hun eigen manier grip hervatten op hun leven.

Kinderen hebben een eigen taal, een eigen wijze van uitdrukken, die vaak anders is dan wat volwassenen denken te zien en te horen. Ik stel kinderen centraal in de kindsessie. Kinderen hebben een goede reden om te doen zoals zij doen. Zij beschikken over eigen wijsheid en dat stelt hen in de mogelijkheid hun eigen unieke weg te volgen. Op zijn tijd hebben zij daar hulp bij nodig.

Ik stel ouders in de mogelijkheid om die taal te leren, zodat ouders begrijpen hoe je de gedragingen van je kind kunt herkennen als signalen en wensen van binnenuit.

Achtergrond

Mijn ideaal is een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. 17 jaar heb ik met veel plezier in het Basis Onderwijs en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs gewerkt. Ik droeg bij aan een optimale ontwikkeling en aan de persoonsvorming van kinderen. Graag bereidde ik kinderen voor op deelname aan de samenleving. Maar bovenal uit te groeien tot een uniek persoon die zelf keuzes kan maken.

Passie

Mijn nieuwsgierigheid wordt geprikkeld als ik met kinderen en ouders werk. Het is mij van nature gegeven om dicht bij elk kind te blijven en het kind te stimuleren om zijn/haar ‘beste mezelf’ te leren kennen. Ik beleef veel plezier aan de kind en oudersessies. Door het kind te zien als inspiratiebron, is het mogelijk om het kind weer te laten stralen en sprankelen. Zij geven mij toegang tot de schatten die in hen verborgen liggen. Het geeft voldoening, stemt mij blij, stimuleert en geeft kracht. Het is hetgeen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik laat mij iedere dag inspireren en geniet ondertussen van de ontdekkingsreis van elk kind en ouder.